PENGUMUMAN


Assalamualaikum dan Salam Sejahtera..

For best resolution..please use IE Mozilla Firefox..

Wassalam..


Sunday, March 1, 2009

PASARAYA TESCO - Fikir-fikirkanlah


Sekitar tahun 2000 akhbar The London Jewish News (www.ljn.co.uk) diedarkan secara percuma di kesemua cawangan Tesco di seluruh England.


Ini ialah akhbar Yahudi yang memberikan sokongan secara terbuka untuk regim ganas Zionis di Israel. Pengasasnya ialah Sir Jack Cohen berasal dari keluarga Yahudi yang kaya raya. Nama pasaraya Tesco diambli daripada nama isterinya Tessa Cohen. Disamping mempromosi produk Israel di rangkaian pasarayanya di seluruh dunia, mereka juga telah membuat perjanjian perniagaan dengan syarikat perisian Israel yang berjumlah jutaan dollar. Jack Cohen lahir pada 6 Oktober 1898 dan meninggal dunia pada 24 Mac 1979 dan dikebumikan di Tanah Perkuburan Yahudi Willesden, London , England. Anda boleh sahkan maklumat ini dengan hanya membuat "search" di internet dengan menaip "Tesco Jewish" dan anda akan dapat pelbagai laman web Yahudi yang dikaitkan dengan Tesco. Keputusan ditangan anda sekiranya anda mahu menyokong Yahudi dengan mempertingkatkan ekonomi mereka apabila anda membeli belah di Tesco.



Sumber: e-mail

3 comments:

PJ selamba said...

aaaaaa
tesco
my peberet untuk shopping
adeh
kena boikot gak ke?
carrefour, tesco semua kena boikot
tu je yg dekat...
lg 2 jusco ngan giant, tapi jauh sikit la...
adeh

KerusiMaLas said...

Salam PJ..

Tu ar..aku pun selalu p tesco..tapi ada logiknya..kenapa Yahudi maju...dunia perniagaan pun dah diconquer...dunia IT pun dah dimanipulasi..

mana le orang Islam ni..

kakyong said...

salam..

kakyong pun ade juga beli brg kat tesco.. tp byk juga brg buatan m'sia jual situ.. yer le sayur2, ikan2.. bread, & a lot la kalo nak disenaraikan.. so it's kind of dilema.. sbb kwn2 suami kakyong juga mbekal ikan & ayam ke tesco di sekitar ipoh...

SEKITAR KELANTAN

GOMO KELATE GOMO

RUANGAN

RUANGAN

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP